L-Glutamine 100% 300gr

1.390,00 MKD

Weight: 300g

Manufacturer: Scitec Nutrition

L-Glutamine 100% 300g.

Sot, nuk mund të imagjinohet stërvitje aktive dhe e rregullt dhe ushqim sportiv pa L-Glutamine.  Por pyetja është saktësisht se çfarë L-Glutamina mund të kontribuojë në qëllimin tuaj për ndërtimin e masës të muskujve?

 Glutamina është aminoacidi më i domesdoshem në trupin e njeriut.  Në fakt, 60% e aminoacideve të lira në muskul përbëhen nga glutamina.  Në situata stresuese, siç është pas stërvitjes intensive, trupi kërkon aq shumë glutaminë sa që trupi nuk mund të sintetizojë më këtë aminoacid, kështu që bëhet një aminoacid kushtëzuar.  Përveç muskujve, trakti gastrointestinal dhe sistemi imunitar duhet të konsumojnë një sasi më të madhe të glutaminës si burim energjie.

Marja e shtuar e L-Glutamine mund të rrisë ndjeshëm performancën sportive dhe të ndërtojë masë të muskujve në një numër mënyrash të ndryshme.  Nga njëra anë glutamina vepron drejtpërdrejt anabolik.  Anabolik këtu do të thotë që ndihmon në ndërtimin e muskujve, por sigurisht që lidhet vetëm me stërvitjen e bodybuilding.  Glutamina tërheq ujin në qelizat e muskujve, dhe rritja e sasisë së ujit në qelizat e muskujve çon në rritjen e sintezës së proteinave.  Pra, më shumë proteina ruhet në muskul dhe kështu muskul rritet.

 Nëse keni ngritur nivelin e glutaminës në gjak, atëherë trajnimi rrit depozitimin e sheqerit në gjak në muskujt tuaj.  Kjo rrit rezervat e energjisë në muskuj dhe më pas rezulton në një vëllim të rritur në mënyrë të konsiderueshme të muskujve për shkak të faktit se secila gram sheqer i depozituar lidh edhe 3 gramë ujë shtesë, i cili nga ana tjetër prodhon efektin e ritjeve të muskujve.

L-glutamina rritë fuqinë, ndihmon në rritjen e masës muskulore dhe ndalon lëndimin e indeve muskulore si pasojë e ushtrimeve intensive.

- E liron hormonin e rritjes
- Rrit vëllimin e qelizave të muskujve
- Rrit sintezen e glycogenit

Përdorimi i rekomanduar: Merë 5g ne mëngjes në  stomak bosh, 5g pas trajnimit dhe 5g ne mbremje para gjumit.


Featured Products